Monday, 11 April 2016

Gk science quiz ( important fast facts about solar system)


Solar System Planets Name & Order No : 

1) Mercury (बुध)            2) Venus (शुक्र)           3) Earth (पृथ्वी)             4) Mars (मंगल)

5) Jupiter (बृहस्पति)       6)  Saturn  (शनि)        7) Uranus   (अरुण)       8) Neptune (वरुण)

Earth and Space, Solar System General Knowledge Science Quiz : 

1) In Solar System, The largest Planet     
       Answer : Jupiter (बृहस्पति) 

2) In Solar System, Sun's Smallest Planet 
       Answer : Mercury (बुध) 

3) In Solar System, Earth's Satellite    
       Answer : Moon (चंद्रमा) 

4) In Solar System, the closest Planet to the Sun 
       Answer : Mercury (बुध) 

5) In Solar System,the closest Planet to Earth  
       Answer : Neptune (वरुण) 

6) In Solar System, the furthest planet from the Sun
       Answer : Venus (शुक्र) 

7) In Solar System, Brightest Planet   
       Answer : Venus (शुक्र) 

8) In Solar System, Brightest Star         
       Answer : Dog Star (साइरस) 

9) In Solar System, Most Satellites Planet    
       Answer : Jupiter (बृहस्पति) 

10) In Solar System, Most full Planet       
       Answer : Jupiter (बृहस्पति)   

11) In Solar System, Blue Planet         
       Answer : Earth (पृथ्वी)  

12) In Solar System, Morning Star   
       Answer : Venus (शुक्र) 

13) In Solar System, Evening Star     
       Answer : Venus (शुक्र) 

14) In Solar System, Earth's Sister
       Answer : Venus (शुक्र) 

0 comments:

Post a Comment