Which principle works on the atomic bomb like Gk

Which principle works on the atomic bomb like Gk

1 कार के हेडलाइट मेँ किस दर्पण का प्रयोग करतेँ है ?

Ans. परवलयाकार अवतल

2 परमाणु बम किस सिध्दान्त पर कार्य करता है ?
Ans. नाभिकिय विखंडन

3 भारत एक है ?
Ans. राज्योँ का संघ

4 मुल संविधान मेँ कितनी अनुसुचियाँ थी ?
Ans. 8

5 किस देश ने सर्वप्रथम कागज बनाना शुरु किया ?
Ans. चीन

6 भारतीय संसद के कितने अंग है ?
Ans. 3

7 भारत कि सबसे बडी मिठे पानी की झील है ?
Ans. वूलर

8 भारत मेँ मसालोँ का ऊत्पादन सर्वाधिक किस राज्य मेँ होता है ?
Ans. केरल

9 सबसे प्राचिनतम पर्वत श्रेणी कौन है ?
Ans. अरावली

10 भारत कि सबसे बडी झील है ?
Ans. चिल्का झील

Science Questions

 1  What is the use of mirrors Krtea Defaultscar headlight?
Ans. Concave parabolic

2 Which principle works on the atomic bomb?
Ans. Nabhikiy fragmentation

3 India is the ?
Ans. States of the Union

4. How Anusuciya Mull Constitution was Defaults?
Ans. 8

5 Which country first started to make paper?
Ans. China

6 How many part of the Indian Parliament?
Ans. 3

7 the biggest sweet water lake in India?
Ans. Wooler

 8  Defaults Defaults Msaloa which state of India Utpadnis the highest?
Ans. Kerala

9. Who is the Pracintm mountain range?
Ans. Aravali

10. India is the biggest lake?
Ans. Chilka Lake

Comments

Popular posts from this blog

WhatsApp GK tricks images

7 Union Territories in India Tricks