Sunday, 20 March 2016

Latest Current Affairs

Latest Current Affairs
-----------------------------
1. What is the rank of India in The World Happiness Report 2016?
Answer. 118th

2. Name the person who carried on his famous father’s legacy with his own music career and whose kidnapping as a young man added a bizarre chapter to his father’s legendary life, died recently.
Answer. Frank Sinatra Jr.

3. Name the Indian leader who is among the most influential people on the Internet, according to TIME magazine.
Answer. Prime Minister Narendra Modi

4. Name the former Israeli general and long-time director of its spy agency who died recently.
Answer. Meir Dagan

5. Name the company which is a leading international manufacturer of pumps and pump solutions plans, to set up a plant on the outskirts of Hyderabad.
Answer. Desmi Technology

6. The Interest rate under the Public Provident Fund scheme will be cut to how much percent for the period from April 1 to June 30 from 8.7 per cent?
Answer. 8.1 per cent

7. The Interest rate on the KVP will be cut to how much percent from 8.7 per cent?
Answer. 7.8 per cent

8. Name the Technology giant who will invest USD 100 million in India by 2020, to support the Government’s Digital India initiative.
Answer. Cisco

9. Pharmaceutical major Pfizer has appointed whom as its new Managing Director (MD) with immediate effect for a period of five years?
Answer. S Sridhar

10. Who has been selected as the next head of the U.S. military’s Northern Command, which will make her the first woman to head a U.S. combatant command?
Answer. U.S. Air Force General Lori Robinson

0 comments:

Post a Comment