Sunday, 9 August 2015

Revise GK in English

1..World postal day ?
Answer: October 9
2..Indian postal day ?
Answer: October 10
3..Most number of news paper published in which state ?
Answer: Uttar Pradesh
4..Jungle book written by
Answer: Rudyard Kipling
5..What is tagline of India Tourism
Answer: Incredible India
6..The first woman president of India
Answer: Smt. Pratibha Patil
7..The first lady to become "Miss World"
Answer:Rita Faria
8..In which year RBI set up a committee on computerization in banking sector?
Answer:- 1988
9..What two countries have the same flag
Answer: Monaco and Indonesia
10..What country is nearest to the North Pole
Answer:-Greenland
11..Singapore is made up of how many islands
Answer:- 64
12..What is the total area of India ?
Answer: 3.28 million square kilometer (3,287,782)
13..Where is National Defense College situated ?
Answer: New Delhi
14..India’s 1st Synthetic Rubber Plant inaugurated in?
Answer:Panipat, Haryana
15..Who wrote the book "My truth" ?
Answer:Indira Gandhi
16..In which year Supreme Court of India came in to force ?
Answer: 1950 January 28
17..Where is the headquarters of IOC (International Olympic Committee) ?
Answer: Switzerland (Lausanne)
18..Where is the headquarters of ICC (International Cricket Council) ?
Answer: Dubai
19..Where is the headquarters of FIFA (Federation Internationale de Football Association) ?
Answer: Switzerland (Zurich)

0 comments:

Post a Comment